Mobiel leren - geeft leerlingen prestatieondersteuning via hun mobiele apparatenDe technologie is de afgelopen jaren snel geƫvolueerd, net als de manier waarop we werken. De werkplek is getransformeerd van traditionele bureauruimte naar een grote en vloeiende ruimte waar mensen continu met elkaar verbonden zijn. Werknemers zijn overgestapt van desktopcomputers naar laptops, en nu naar tablets en smartphones.

Rekening houdend met het steeds groter wordende aantal en de geografische spreiding van werknemers, wordt technologisch ondersteund leren in grote aantallen toegepast - in verschillende bedrijfstakken. Mobiel leren heeft ook een krachtige bijdrage geleverd op het gebied van training, waardoor het altijd en overal beschikbaar is volgens de behoeften van de leerling. Kunnen mobiele leerbeheersystemen meer bieden dan alleen leerklompjes of kunnen ze worden gebruikt om prestatieondersteuning goed te bieden?

Hier zijn enkele manieren waarop het mobiele leerplatform kan worden gebruikt om de prestaties van de leerlingen te verbeteren:

Om het leren in de klas of via een e-cursus te verbeteren en te ondersteunen, kunnen cursusnotities worden gedeeld na een sessie onder leiding van een instructeur of zodra de leerling een e-cursus heeft voltooid. Dit versterkt het leren en vergroot de impact drastisch. De leerlingen kunnen van tijd tot tijd naar deze aantekeningen verwijzen en hun leerproces opfrissen, wat vervolgens ook op hun prestaties reflecteert. Evenzo kunnen checklists ook worden opgesteld voor cursussen of sessies die de kern van het leren belichten door middel van aanwijzers in tabelvorm. Via het mobiele apparaat kunnen de leerlingen hier altijd en overal naar verwijzen - vooral tijdens het daadwerkelijke werk.

Een ander hulpmiddel voor prestatieondersteuning kan worden verzonden als oefenopdrachten, zodat leerlingen nieuw verworven vaardigheden ook buiten de klas kunnen oefenen. De opdrachten kunnen ook worden verzonden nadat de leerling de e-cursus heeft voltooid. Bijkomend voordeel is dat de leerling een e-cursus kan lezen over het mobiele leerbeheersysteem en dat hetzelfde systeem vervolgens oefenopdrachten biedt om de verworven vaardigheden te ontwikkelen.

Er kunnen ook korte audio-opnamen of podcasts worden ontwikkeld die prestatieondersteuning bieden op het moment dat dat nodig is. Interne podcasts kunnen worden ontwikkeld door instructeurs of de leerlingen zelf om delen en peer learning te stimuleren.

Op dezelfde manier kunnen ook video's worden gemaakt om de onmiddellijke aantrekkingskracht van alle leerlinggroepen te krijgen. Video's zijn een geweldige manier om tools voor prestatieverbetering te bieden via mobiel leren, omdat het just-in-time leren oplevert - dat toegankelijk is volgens de opkomende behoeften van de leerling. Video's kunnen concepten of onderwerpen inkapselen op een manier die de leerlingen aanspreekt, aangezien er zo min mogelijk tekst en aantrekkelijke afbeeldingen zijn. Het helpt leerlingen snel kennis op te doen en deze direct toe te passen op het werkgebied. Organisaties kunnen het delen van kennis aanmoedigen door leerlingen eenvoudige apparaten met ingebouwde camera's te bieden om zelf video's op te nemen en deze met medeleerlingen te delen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de leesruimte op het mobiele platform beperkt is. De mogelijkheid om te lezen is ook wanneer de leerling onderweg is. In dit scenario kunnen infographics worden gebruikt om informatie over te brengen. Infographics kunnen gemakkelijk worden gemaakt en gemakkelijk worden verspreid onder de leerlingen Elicit door op een aantrekkelijke manier ingekapselde en getabelleerde kennis te verstrekken. Infographics gebruiken afbeeldingen en minimale tekst om visuele representaties van concepten te creƫren, wat erg goed werkt voor het mobiele platform. Infographics zijn ook afbeeldingsbestanden die compatibel zijn met alle apparaten van de leerling en leerlingen hoeven geen andere ondersteunende programma's te downloaden. Ze nemen ook zeer weinig ruimte op de harde schijf in en kunnen dus worden opgeslagen of opgeslagen in het apparaat voor verder gebruik volgens de waargenomen behoefte van de leerlingen.
Om leerlingen te helpen en te ondersteunen, om te leren en het geleerde op hun werk toe te passen, is het ook nodig om prestatieondersteunende tools te bieden. Er zijn veel manieren om het mobiele platform te gebruiken, en het bieden van prestatieondersteuning is daar zeker een van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *